Dieetvoeding

Afspraak maken

Direct online afspraak maken

Dieetvoeding voor honden of katten

Helaas komt het voor dat uw huisdier ziek wordt. De ervaring leert dat bij veel aandoeningen een aangepaste voeding kan helpen. Dieetvoeders onderscheiden zich van normale onderhoudsvoeders, omdat ze speciaal zijn afgestemd op de aandoening van het huisdier. Zo bevat een nierdieet minder eiwit dan normale voeding om de nierbelasting te verminderen. Vermageringsdiëten hebben een verlaagd energiegehalte en bevatten extra vezels voor extra maagvulling.

Deze diëten krijgt u voorgeschreven door uw dierenarts. Mocht u zeker willen weten het voer voor uw hond/kat aanwezig is, dan mag u altijd even bellen. Wij zetten het bewuste voer dan voor u apart, of bestellen het en laten u weten wanneer het weer in huis is. Dit duurt vrijwel nooit langer dan 3 werkdagen.

Onze paraveterinairen hebben een uitgebreide scholing gehad. Zij kunnen u dan ook uitstekend voedingsadvies verstrekken. Voor vragen kunt u altijd bij één van hun terecht.

Raadpleeg uw dierenarts!

Omdat de aangepaste samenstelling van dieetvoeding ertoe kan leiden dat het minder geschikt is voor andere, gezonde huisdieren is het altijd belangrijk de adviezen van uw dierenarts goed op te volgen. Hij of zij kan u vertellen of de voeding ook verantwoord aan uw andere huisdieren te geven is. Daarnaast kan hij of zij u vertellen welke hoeveelheid u dient toe te dienen en welke snacks u nog verantwoord bij de dieetvoeding kan geven. Bij vragen, raadpleeg uw dierenarts!

Overwennen 

Wanneer uw huisdier een aangepaste voeding nodig heeft, is het belangrijk dat u deze voeding langzaam introduceert, zodat het lichaam aan de aangepaste voeding kan wennen. De eerste dag geeft u 75% van de ´oude´ voeding en mengt hier 25% nieuwe voeding doorheen. Op dag twee geeft u half om half. Dag drie geeft u drie kwart van de nieuwe voeding, en nog een kwart oude voeding, en vanaf dag vier geeft u volledig de nieuwe voeding.