Ons Team

Team apeldoorn header 2800x800Op de onderste rij: Annemieke Schuijl, Angela Veldhuis, Anieke Huurnink, Larissa Jansen, Floor Bonestroo.

Bovenste rij: Barbara Verfuurden, Enne Kwant, Astrid Rijckaert, Henk Pott.

Henk Pott, dierenarts

Ik wilde als kind al dierenarts worden. In Nederland werd ik uitgeloot voor de studie diergeneeskunde. Hierom ben ik mijn studie in Antwerpen begonnen en heb deze afgemaakt in Utrecht.

Naast dieren is sport een grote hobby; tot mijn 30e jaar heb ik wedstrijdjudo gedaan, hierna ben ik gaan hockeyen en hardlopen. De judosport volg ik nog steeds. Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben 2 dochters Janiek en Jikke. Wij hebben veel huisdieren; Bart de stoere en trouwe Cane Corso, Nelis de kat met 3 poten, Rooie de kat die als kitten om onderdak kwam bedelen, Muffin de oude maar vitale Welsh pony en Quickstar de New Forest pony waar Jikke met springen prijzen mee wint. Verder hebben we nog een legioen aan kippen en ganzen om het huis. Binnen de praktijk heeft wondgenezing en dermatologie mijn bijzondere interesse.

 

Henk website

Enne Kwant, dierenarts

Mijn naam is Enne Kwant. Al snel wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Na mijn VWO in Bussum ben ik gaan studeren aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 1995 ben ik afgestudeerd waarna ik 1,5 jaar heb gewerkt in een grote praktijk in Hellendoorn. In 1997 ben ik in Deventer komen werken als gezelschapsdieren dierenarts. Ik heb erg veel zin om nu ook in Apeldoorn als dierenarts aan de gang te gaan.Ik doe mijn werk met veel plezier, waarbij ik de combinatie van werken met dieren en contact met mensen dagelijks als uniek en verrijkend ervaar. Binnen onze praktijk heb ik mij toegelegd op de internistische patiënten en heb ik een specifieke interesse in de hartpatiënten. Ook de algemene chirurgie vind ik nog steeds erg boeiend. Binnen de overkoepelende Sterkliniek organisatie ben ik druk met mijn taak als kwaliteitscoördinator.

Ik ben getrouwd met Mieke en samen hebben we twee dochters, Lynn en Rosalie. Met z’n vieren zorgen we voor Jannes een Britse Korthaar (ex) kater en Willem een jonge nogal eigenwijze ruwhaar Teckel.

Enne

Astrid Rijckaert, dierenarts

Mijn naam is Astrid Rijckaert, geboren en getogen in het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Na de studie diergeneeskunde in Utrecht te hebben afgerond, heb ik een aantal jaar in Drenthe gewerkt, waarbij ik onder andere veel chirurgische ervaring heb opgedaan. Sinds mei 2016 werk ik bij dit fantastische team van Sterkliniek Deventer en Apeldoorn, waar ik het enorm naar mijn zin heb.

Binnen de praktijk leg ik me meer toe op de chirurgie en volg hierin ook veel nascholingen. Verder heb ik een speciale interesse in konijnen en knaagdieren en wil ook voor deze groep goede zorg bieden.

Op dit moment woon ik samen met mijn twee lieve, zeer net opgevoede, maar af en toe koppige konijnen Chef en Suus.
Tot ziens in de praktijk!

Astrid

 

Barbara Verfuurden, dierenarts

Mijn naam is Barbara Verfuurden. Ondanks dat ik niet met huisdieren ben opgegroeid, wilde ik toch vanaf jonge leeftijd dierenarts worden. Na mijn VWO ben ik in één keer ingeloot bij de faculteit diergeneeskunde in Utrecht en in 2011 ben ik afgestudeerd. Ik ben begonnen met werken in een kleine praktijk, eerst in Arnhem en daarna in Enschede. Nu heb ik de overstap gemaakt naar Sterkliniek Apeldoorn en Deventer. Een grotere praktijk, wat weer nieuwe uitdagingen geeft, welke ik met veel enthousiasme en plezier aan ga.

Ik heb een kat genaamd Albert, een eigenzinnige kat met een grote gebruiksaanwijzing.

barbara

Angela Veldhuis, paraveterinair

Mijn naam is Angela Veldhuis. In 2014 heb ik de opleiding Paraveterinair afgerond op het Groenhorst College in Barneveld. Na het behalen van mijn diploma ben ik vol enthousiasme begonnen bij Sterkliniek Dierenartsen Apeldoorn. Ik heb er enorm veel plezier in om iedere dag weer met zowel dieren als mensen te kunnen werken.

Ik woon in Terwolde en thuis is het ook een gezellige boel met een aantal schapen, konijnen, hangbuikzwijntjes en een pony. In mijn vrije tijd ben ik dus ook veel tussen de dieren te vinden. Daarnaast sport ik graag.

Angela

Annemieke Schuijl, paraveterinair

Mijn naam is Annemieke Schuijl. Voor mij was al vroeg duidelijk dat ik de opleiding dierverzorging aan het Groenhorst College in Barneveld wilde volgen. Tijdens deze opleiding heb ik de richting paraveterinair gekozen. In 1996 heb ik deze opleiding afgerond, waarna ik met veel plezier bij verschillende klinieken in Nederland heb gewerkt. Vanaf de opening in 2010 van Sterkliniek Apeldoorn ben ik hier werkzaam. U zult mij veelal treffen aan de telefoon en de balie. Ook begeleid ik u graag wanneer uw hond of kat kampt met overgewicht.

Ik woon in Apeldoorn, ben getrouwd en samen hebben we drie zonen. In de toekomst zie ik zeker tijd en ruimte voor een eigen hond, tot die tijd genieten we van onze loge hond Joppie die regelmatig een paar dagen bij ons is. Verder lees ik graag, ga graag het bos in met mijn mannen, speel hobo en probeer mijn conditie op peil te houden met hardlopen.

knipsel

Larissa Jansen, paraveterinair

Mijn naam is Larissa Jansen. In 2016 heb ik mijn opleiding ‘Paraveterinair’ op het Groenhorst College in Barneveld afgerond. Na het behalen van mijn diploma kon ik direct beginnen bij Sterkliniek Dierenartsen Apeldoorn. De afwisseling in het werk spreekt mij heel erg aan.

In mijn vrije tijd sport ik graag of rijd ik paard. Thuis zorg ik voor mijn lieve Siamees Milo. Daarnaast vind ik het leuk om te reizen of gezellig een dagje uit te gaan. Ik hoop u gauw te ontmoeten.

Larissa

 Jennifer Altena, paraveterinair

Mijn naam is Jennifer. Eind 2017 heb ik de opleiding tot paraveterinair op het AOC-Oost in Almelo afgerond. Na het behalen van mijn diploma heb ik bij meerdere praktijken gewerkt. Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij Sterkliniek Dierenartsen Apeldoorn.

Ik woon in Apeldoorn. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ook hou ik van reizen met als favoriete bestemmingen Italie en Griekenland waar ik voor mijn opleiding ook stage heb gelopen. Thuis heb ik 2 vogels genaamd Chicko en Pip.

 

Jennife Altena

 

Lynn Jens, paraveterinair

Mijn naam is Lynn Jens, in 2016 heb ik mijn opleiding tot paraveterinair afgerond bij het Groenhorst College in Barneveld. Na mijn opleiding ben ik begonnen bij Dierenartsen Ugchelen, na 3 jaar daar gewerkt te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik begonnen bij Lourens & vd Wal dierenartsen. Sinds oktober ben ik nu ook te vinden bij Sterkliniek Dierenartsen Apeldoorn waar ik het erg naar mijn zin heb! Verder heb ik ook 2x vrijwilligerswerk in het buitenland gedaan en heb ik mee geholpen aan een zwerfhondenproject.w z

Naast mijn werk spendeer ik ook wat uurtjes aan mijn grote hobby turnen.

Ik woon nog thuis in een gezellige boel samen met wat honden, paardjes, varkens, konijnen, cavia’s en parkieten.

 

Lynn