Onze diergeneeskunde

Bij Sterkliniek dierenartsen Apeldoorn streven wij naar de best mogelijke zorg voor uw huisdier. Door jarenlange ervaring en differentiatie op een specifiek aandachtsgebied kunnen wij u een breed aanbod aan behandelingen bieden. U kunt bij ons terecht voor o.a.:

Operaties

Bij Sterkliniek dierenartsen Apeldoorn is ruime kennis en ervaring aanwezig voor het uitvoeren van de meest voorkomende operaties.

Voor de meer gespecialiseerde operaties hebben we de expertise in huis en maken we veelvuldig gebruik van de dierenziekenhuisfaciliteiten van Dierenkliniek Deventer. U moet hierbij denken aan orthopedische chirurgie, gespecialiseerde tandheelkundige behandelingen en thoraxchirurgie. Wij kunnen uw huisdier dus bijna in alle gevallen helpen.

In principe worden alle operaties ’s ochtends uitgevoerd. Hierdoor hebben we gedurende de rest van de dag de mogelijkheid het herstel van uw dier onder toezicht en controle te houden.

Onze operatiekamer is modern ingericht. Bovendien maken we gebruik van de modernste anesthesiemiddelen en een grondige bewaking tijdens de narcose.

Tenslotte: pijnstilling, ook na de operatie tijdens de herstelperiode, vinden we van groot belang. Hieraan wordt dan ook veel aandacht besteed.

Diagnostische mogelijkheden

Sterkliniek dierenartsen Apeldoorn beschikt over ruime diagnostische mogelijkheden. Enkele hiervan worden hier kort toegelicht:

Laboratoriumonderzoek

Voor nader onderzoek van bloed, urine, ontlasting en ander monstermateriaal beschikt onze kliniek over een uitgebreid laboratorium. Hierdoor kunnen wij snel een goede diagnose stellen. FIV, FeLV , Giardia, cPLI en Parvovirus bepalingen kunnen wij in huis uitvoeren.

Voor het uitvoeren van specifieke bepalingen die wij niet zelf kunnen uitvoeren, beschikken wij over uitstekende contacten met de beste laboratoria in Europa. Ook werken we samen met gespecialiseerde pathologen, waardoor we van tumoren of weefselmonsters exact kunnen laten bepalen wat de diagnose is.

Röntgenonderzoek

Het maken van röntgenfoto’s is vooral voor nader onderzoek van botten, gewrichten, borst en buikholte zeer waardevol. De röntgenopnames worden direct automatisch ontwikkeld. De uitslag kan dus zo nodig meteen met de eigenaar besproken worden.

Echo-onderzoek

Met name voor drachtdiagnostiek en blaasproblemen maken we veelvuldig gebruik van onze echo-apparatuur. Voor de ingewikkelde echo-diagnostiek werken we nauw samen met drs. Anne Marie Reinders. Deze dierenarts is gespecialiseerd in echografie. Wij hebben op vaste dagen tijd gereserveerd voor klanten van Sterkliniek dierenartsen Apeldoorn. Zij kunnen dan bij haar terecht op de Sterkliniek in Deventer. De hartechografie kunnen wij zo op zeer hoog nivo aanbieden.

Electro-cardiogram (ECG)

Een ECG is een registratie van de hartactiviteit. Met name bij onregelmatigheden van de hartslag is een ECG onmisbaar.
Bij hartproblemen kan een ECG de mogelijke oorzaken hiervan verhelderen.

Bij hartproblemen kan een ECG de mogelijke oorzaken hiervan verhelderen.

Bloeddrukmeting

Een te hoge bloeddruk komt regelmatig voor bij katten. De meest voorkomende oorzaken van verhoogde bloeddruk bij de kat zijn een schildklierafwijking of een nierprobleem.

De diagnose hiervoor is accuraat te stellen met behulp van het in onze kliniek aanwezige Dopplerapparaat.

Gedragsconsult kat

Het komt regelmatig voor dat u hulp kunt gebruiken bij het oplossen/verbeteren van het gedrag van uw kat(ten). Wij werken samen met een kattengedragsdeskundige.

Gedragstherapie hond

Wilt u werken aan het gedrag van uw hond, of loopt u tegen problemen aan? We verwijzen u graag door naar een honden gedrags therapeut.

 

Natuurlijk zouden wij het fijn vinden als u zich aanmeldt als nieuwe klant! Zowel eigenaren die nog geen dierenarts hebben als huisdiereigenaren die ook al staan ingeschreven bij een andere praktijk zijn van harte welkom. Als u zich via onderstaande button aanmeldt sturen wij u een waardebon van €7,50 toe, te verzilveren bij een consult of vaccinatie bij ons op de praktijk.

750korting apeldoorn